Inwoners Groningen kunnen top vijf thema’s kiezen voor gemeenteraadsverkiezingen

Foto: Archief De Redactie

Inwoners van Groningen kunnen hun top 5 aan verkiezingsthema’s kiezen. Groningen gaat woensdag 16 maart 2022 naar de stembus voor de nieuwe gemeenteraad.

De 5 meest genoemde onderwerpen komen terug in stellingen van de StemWijzer en de Verkiezingskrant.

‘Wat zijn voor Groningers belangrijke verkiezingsthema’s? Huisvesting? Parkeren? Afvalinzameling? Hondenpoep? Armoedebestrijding? De bereikbaarheid van Groningen? Cultuur? Sport? Zorg?’, aldus de gemeente.

StemWijzer

Uit alle ingezonden lijstjes rolt een top 5 van verkiezingsthema’s die de inwoners van Groningen belangrijk vinden voor het nieuwe gemeentebestuur. Deze top 5 krijgt een plaats in de StemWijzer die voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart wordt gemaakt. Met deze digitale stemhulp kunnen inwoners erachter komen met welke politieke partijen ze de meeste overeenkomsten hebben. De StemWijzer komt eind februari online.

Verkiezingskrant

De top 5 aan verkiezingsitems komt ook terug in de Verkiezingskrant. Daarin reageren politieke partijen op de top 5 aan verkiezingsthema’s. De Verkiezingskrant valt begin maart in de brievenbus van alle ongeveer 115.000 kiesgerechtigden in de gemeente Groningen. In de krant staat ook veel praktische informatie. Bijvooorbeeld waar zijn de stembureaus of wat moet je doen als je je stempas kwijt bent?

Normaal komen de onderwerpen voor de StemWijzer en de Verkiezingskrant tot stand in overleg met de deelnemende politieke partijen. Dat gebeurt nu ook, maar met de top 5 aan verkiezingsthema’s bepalen ook de inwoners voor een deel de inhoud.

De inwoners van Groningen kunnen tot en met zondag 7 november hun top 5 aan verkiezingsthema’s kiezen via gemeente.groningen.nl/verkiezingen (Top 5 verkiezingsthema’s), de website van de gemeenteraad gemeenteraad.groningen.nl of gelijk via bit.ly/StemwijzerGroningen2022.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden