Raad van State: “Bouw Kattenbrug kan per direct worden hervat”

Impressie Kattenbrug.
Foto: Gemeente Groningen

De bouw van de Kattenbrug kan per direct worden hervat, meldt de gemeente. De voorzieningenrechter van de Raad van State heeft het verzoek van de gemeente Groningen om de schorsing van de aanleg van Kattenbrug op te heffen toegewezen.

De werkzaamheden werden door de Raad van State in mei stilgelegd, nadat een omwonende bezwaar had aangetekend, omdat de werkzaamheden in strijd was met het bestemmingsplan.

De beide landhoofden van de Kattenbrug zijn eerder dit jaar reeds gebouwd, zodat begin november het brugdek zelf kan worden geplaatst. De afgelopen tijd zijn diverse werkzaamheden rondom de Kattenbrug ondertussen doorgegaan. Deze konden in dit verband vergunningvrij worden uitgevoerd.

Naar verwachting kunnen door deze uitspraak medio februari de eerste bussen over de Kattenbrug rijden en vervallen de busroutes over de Grote Markt. De bussen rijden dan de route vanaf het Gedempte Zuiderdiep, via het Gedempte Kattendiep over de nieuw aan te leggen Kattenbrug, heen en terug langs de Diepenring. In het voorjaar van 2022 start dan aansluitend de herinrichting van de Grote Markt.

De beide kades aan weerszijden van de Kattenbrug zullen aansluitend worden aangelegd. Dat heeft dan geen vergaande consequenties voor het doorgaande verkeer.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen