Groninger glascontainers aangepast voor blinden en slechtzienden

Foto: via Gemeente Groningen

Ondergrondse glascontainers in de gemeente Groningen krijgen nieuwe plaatjes met braille en reliëf, zodat mensen met een visuele beperking voortaan beter zelf hun glas gescheiden kunnen inleveren. Wethouder Glimina Chakor (GroenLinks) opende de eerste aangepaste container aan de Rademarkt samen met de afgevaardigden van Toegankelijk Groningen.

Door de nieuwe plaatjes met braille en reliëf wordt het mogelijk om te voelen welke kleur glas in welke bak gegooid kan worden. De eerste glascontainers hebben deze plaatjes al gekregen, uiteindelijk zullen alle glascontainers worden aangepast.

Met de plaatsing van de plaatjes gaat één van de wensen van de Werkgroep Toegankelijk Groningen (WTG) in vervulling. Deze werkgroep is in het leven geroepen om de gemeente Groningen toegankelijk te maken voor mensen met een handicap of beperking.

“We vinden het belangrijk dat iedereen in de gemeente zich zelfstandig kan redden. Daarom moeten we ervoor zorgen dat we onze voorzieningen daar geschikt voor maken. Dit is weer een mooie stap in die richting,” aldus wethouder Chakor.

Het aanbrengen van braille- en reliëfplaatjes op de glascontainers voor blinden en slechtzienden is één van de verbeteringen, maar niet het enige project om de toegankelijkheid te verbeteren. Zo zijn er bijvoorbeeld ook aangepaste papiercontainers met een lagere inworpopening voor mensen in een rolstoel en is de hulp voor mensen met een fysieke beperking bij de afvalbrengstations verbeterd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden