Eerste gemeenteraadsvergadering na reces op Dag van de Democratie

Foto: De Redactie

De Groningse gemeenteraad vergadert, op de Dag van de Democratie, deze woensdag voor het eerst weer na het zomerreces. Ter gelegenheid van deze Dag van de Democratie treedt de stadsdichter en spokenwordartiest Myron Hamming op.

De Verenigde Naties hebben 15 september uitgeroepen tot Internationale Dag van de Democratie. Stadsdichter Myron Hamming zal aan het begin van de raadsvergadering ingaan op het thema democratie.

Afscheid en installatie kinderburgemeester

In deze vergadering is het ook afscheid van de huidige kinderburgemeester Floor en locokinderburgemeester Milou en worden de nieuwe kinderburgemeester Samuel en de nieuwe ‘loco’ Jairo geïnstalleerd. Floor was de derde kinderburgemeester in Groningen.

De Groningse kinderburgemeester en de locokinderburgemeester zijn aanwezig bij vele evenementen in de gemeente Groningen. Ondanks dat vanwege corona veel activiteiten niet door gingen, hebben Floor en Milou veel gedaan. Zo heeft de kinderburgemeester onder meer haar eigen project de Dromentour opgezet. Dat heeft voor kinderen van twee basisscholen geleid tot een theaterworkshop en een sportdag. De kinderburgemeester draagt een echte ambtsketen.

Cameratoezicht

Verder neemt de raad tijdens de vergadering besluiten over een aantal raadsvoorstellen, onder meer over cameratoezicht, maatregelen voor verbetering van de verkeersveiligheid, het internationaliseringsbeleid en uitbreiding van de fietsenstalling op station Groningen-Europapark. Aan het eind van de vergadering neemt de raad afscheid van vertrekkend raadslid Jasper Been van GroenLinks.

Voorafgaande aan de raadsvergadering begint om 16.00 uur het Politiek Vragenuur, waarbij raadsleden actuele vragen kunnen stellen aan het college van B&W. De raadsvergadering begint om 16.30 uur en is live te volgen via de livestream van de gemeenteraad op gemeenteraad.groningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden