De Wiardt wordt vrijdag officieel geopend

Archief De Redactie
Foto: Kids First COP

Wethouder Carine Bloemhoff verricht deze vrijdag de officiële opening van De Wiardt aan de van Lenneplaan. De Wiardt bestaat uit twee nieuwe gebouwen en een buitenterrein die zowel toegankelijk is voor schoolkinderen als voor omwonenden.

In het hoofdgebouw zijn basisschool De Tamarisk, kinderopvang Kids First en de wijkbibliotheek Forum Groningen gehuisvest. De naastgelegen nieuwe sportzaal bestaat uit twee gymzalen die samengevoegd kunnen worden tot één grote sportzaal. De sporthal is sinds vorig jaar september al geopend. Overdag wordt de sportzaal door de school gebruikt en in de avonduren verhuurd voor diverse trainingsdoeleinden.

De school en kinderopvang werden in mei in gebruik genomen en de bibliotheek in juni van dit jaar.

“De Wiardt is een multifunctionele voorziening die midden in de wijk staat”, aldus wethouder Carine Bloemhoff. “Het is een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is en er valt altijd wat te beleven”.

Vrijdagochtend is een programma met diverse activiteiten voor de kinderen. Ouders en omwonenden zijn tussen 11.30 uur en 13.00 uur welkom. De officiële opening is vervolgens om 15.00 uur.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden