Westersingel heringericht vanaf eind september

Foto: Gemeente Groningen

De Westersingel wordt binnenkort, vanaf het kruispunt met de Aweg tot de Bleekerstraat, heringericht. Voor deze herinrichting zijn een aantal redenen, meldt de gemeente.

Zo wordt de weg ingericht als een 30 kilometer zone. Daarom verwijderen we de fietsstroken met de markering aan beide kanten van de Westersingel.

Doordat onder andere het busverkeer te veel trillingen veroorzaakt, worden trillingsschermen onder het trottoir geplaatst om overlast voor de aangrenzende panden te verminderen. De rijbaan wordt hiervoor iets versmald.

Ook de parkeerverbodszone wordt vergroot om parkeeroverlast te verminderen, de veiligheid bij het oversteken te verbeteren en er komt extra ruimte voor groen. Daarnaast komen er mogelijkheden om fietsen te parkeren op het trottoir. Een laad- en losplek aan de westkant wordt opgeheven, die aan de oostzijde blijft bestaan.

Door de herinrichting is de verwachting van de gemeente dat het verblijfskarakter wordt versterkt en het de verkeersituatie veiliger maakt. Over het ontwerp is overleg gevoerd met bewoners.

De werkzaamheden starten eind september of begin oktober.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden