Gymzaal de Meet in Haren wordt op zelfde plek herbouwd

Foto: via gemeente Groningen

Gymzaal De Meet in Haren wordt herbouwd op dezelfde plek aan de Mellenssteeg, waar de gymzaal vorig jaar op 7 november afbrandde. Dat stelt het college van B&W voor. Om de plannen voor de nieuwbouw uit te werken vraagt het college een krediet van 250.000 euro aan de raad.

Wethouder onderwijshuisvesting Carine Bloemhoff: “Het is de wens van de basisscholen, De Borg, De Wissel en Het Mozaïek, de nieuwe gymzaal op dezelfde plek te bouwen. Het college komt graag aan deze wens tegemoet. Zo kunnen de betreffende scholen binnen een straal van 1 km beschikken over een gymzaal. Dat is fijn voor de kinderen want binnen een mum van tijd kunnen zij van school in de gymzaal zijn”.

De gemeente gaat in overleg met de betrokken partijen hoe in de nieuwe gymzaal eigentijds bewegingsonderwijs gegeven kan worden. Ook wordt gekeken naar de wensen van de sportverenigingen. De verwachting is dat dit plan rond de zomerperiode 2022 klaar is en dat dan ook duidelijk is hoe de gymzaal er uit gaat komen te zien.

In de tussentijd sporten de kinderen van de scholen al geruime tijd op alternatieve locaties. Ook voor de sportverenigingen is volgens de gemeente een tijdelijke oplossing gevonden.

Als alles volgens plan verloopt kan de nieuwe gymzaal na de zomer van 2023 in gebruik genomen worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden