Hoogkerk krijgt blaashal voor uitbreiding capaciteit voor de binnensport

Impressie Blaashal.
Foto: Gemeente Groningen

Op sportpark de Verbetering in Hoogkerk wordt dit najaar een blaashal plaatsen. Het doel van de gemeente is de capaciteit van de binnensport uitbreiden. Uit locatieonderzoek is Sportpark de Verbetering in Hoogkerk als beste optie naar voren gekomen voor het plaatsen van een blaashal.

Bij de vaststelling van de begroting 2021 heeft de raad middelen beschikbaar gesteld om op korte termijn een blaashal te kunnen realiseren, meldt de gemeente.

De hoofdgebruikers van de blaashal zijn de korfbalclubs. “Er is contact geweest met de korfbalclubs die gebruik gaan maken van de blaashal. Dit zijn KV Hoogkerk, NIC, ROG en Club Brothers. Ze zijn blij met de komst van de blaashal”, aldus wethouder sport Inge Jongman. “Momenteel wordt er gesproken over de inroostering voor het komende seizoen.”

De blaashal wordt over het huidige korfbalveld geplaatst. Op de uren die niet ingeroosterd zijn voor korfbal, biedt de blaashal ruimte voor andere binnensporten. Jaarlijks wordt de hal voor de zomerperiode op- en afgebouwd.

“Door het plaatsen van deze blaashal spelen we in de sporthallen capaciteit vrij gedurende het hele sportseizoen”, meldt de gemeente.

Het streven is de blaashal dit najaar, eind oktober/begin november, op te leveren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden