Basketveld Noorderplantsoen wordt Dreamcourt

Kinderen en jongeren in Paddepoel beschilderen het basketbalveldje bij de Grote Beerstraat. Onder een detail van het resultaat.
Foto: Gemeente Groningen

Het basketbalveld in het Noorderplantsoen wordt omgetoverd tot een Dreamcourt. Kunstenaars Joram Roukes en Shon Price gaan van woensdag 1 tot en met vrijdag 17 september het basketbalveld ombouwen.

Tijdens de werkzaamheden kunnen basketballers uitwijken naar het veld bij de speelweide ter hoogte van de Oranjesingel.

Dreamcourts wil veilige en aantrekkelijke gemeenschappelijke plekken maken door basketbalvelden in de buitenlucht, te beschilderen. Dat meldt de gemeente. Naast kunstenaars zijn Roukes en Price ook liefhebbers van basketbal. Tijdens hun studietijd speelden ze veel op het basketbalveld in het Noorderplantsoen.

In de afgelopen twee weken werd het basketbalveld in het Orionpark in Paddepoel, bij de Grote Beerstraat, al omgeturnd tot een waar kunstwerk, door Joram Roukes en Shon Price van Dreamcourts. Zij lieten zich inspireren door jongeren uit de buurt en hebben de afgelopen twee weken de tegels van het basketbalveld beschilderd. Daarbij kregen ze ook enkele dagen hulp van enthousiaste kinderen uit de buurt.

Het Dreamcourt in Paddepoel wordt in de Nationale Sportweek op zondagmiddag 19 september feestelijk geopend, tussen 14.00 en 18.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden