Savornin Lohmanlaan, tussen de Chopinlaan en Beethovenlaan, omgetoverd tot Leefstraat deze week

Foto: Gemeente Groningen

Een klein deel van de Savornin Lohmanlaan is deze week tijdelijk omgetoverd tot leefstraat. Dat houdt in dat het deel tussen de Chopinlaan en Beethovenlaan tot en met 15 augustus gestremd is voor gemotoriseerd verkeer.

In de leefstraat organiseren bewoners en kinderen allerlei activiteiten met steun van de gemeente. Omwonenden moeten even omrijden.

De Leefstraat is een proefproject van de gemeente. Daarbij wordt elke straat omgetoverd tot een plek waar voetgangers en spelende kinderen meer ruimte krijgen.

Bewoners organiseren activiteiten voor de buurt, waaronder een bingo, een pubquiz, een high tea, een talentenavond, een knutselmiddag en sportactiviteiten voor jong en oud. Ook is er een walking-buurtdiner. Daarnaast worden er springkussens opgeblazen in de versierde straten en maken buurtbewoners de straat schoon.

De J.H. Diemerstraat was in juli een Leefstraat, met onder meer vlaggetjes, een strandclub, kinderdisco en een buurtbarbecue. De kinderen kregen er even vrij baan omdat de straat even autovrij was.

Ook de Mozartstraat is nog aan de beurt in augustus. De leefstraten zijn een initiatief van de bewoners zelf, waarbij de gemeente de activiteiten ondersteunt. Het doel is om voetgangers en spelende kinderen weer voor even centraal te stellen in de straat.

Lees ook: Drie straten in Zuid worden omgetoverd tot ‘Leefstraten’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden