Inschrijving voor het Hendrik de Vriesstipendium 2021 geopend

Archief De Redactie
Archief De Redactie
Foto: Gemeente Groningen

De inschrijving voor het Hendrik de Vriesstipendium 2021 is sinds donderdag geopend. De gemeente Groningen reikt het stipendium jaarlijks uit aan een jong talent op het gebied van beeldende kunst en een jong talent op het gebied van literatuur.

Jonge kunstenaars en schrijvers tot en met 35 jaar kunnen in de periode van 17 juni tot en met 9 september hun plan insturen om mee te dingen naar het Hendrik de Vriesstipendium. Een voorwaarde is dat de kandidaten wonen of werken in de gemeente Groningen en een professioneel portfolio hebben.

Sinds 2017 reikt de gemeente het stipendium elk jaar uit voor de beeldende kunst en de literatuur. Daarmee is het mogelijk dat deelnemers aan beide genres tegelijk mee kunnen doen. Hendrik de Vries was immers zelf ook een dubbeltalent. Het Hendrik de Vriesstipendium bestaat sinds 1986. De gemeente Groningen heeft het stipendium ingesteld als jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor talentvolle Groninger kunstenaars en schrijvers. Het stipendium is bedoeld om hun artistieke ontwikkeling te stimuleren. De winnaars ontvangen elk een beurs van 6.000 euro waarmee zij hun ingediende plannen kunnen realiseren.

Talenten kunnen zich aanmelden door een plan voor nieuw werk in te dienen op www.gemeente.groningen.nl/cultuurstipendia.

Informatiebijeenkomsten

Gemeente Groningen organiseert samen met Kunstpunt Groningen en uitgeverij Passage vanaf 5 juli diverse bijeenkomsten waarbij potentiƫle kandidaten advies kunnen krijgen over het maken van een plan. Een overzicht van alle informatiebijeenkomsten staat op de website
www.gemeente.groningen.nl/cultuurstipendia.

De uitreiking van het Hendrik de Vriesstipendium 2021 is op zaterdag 11 december 2021 tijdens de talentbijeenkomst Wildvang bij Kunstpunt Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen