Twintig nieuwe bomen langs de Emmalaan

Foto: Gemeente Groningen

De gemeente Groningen gaat twintig nieuwe bomen planten aan de Emmalaan in Haren. Tien bomen zijn de vervanging van de bomen die beschadigd raakten door een grote brand in juni 2019.

Daarnaast worden nog tien bomen geplant langs de Emmalaan, om de bomenstructuur weer op niveau te brengen. Dat meldt de gemeente.

Een bureau deed onderzoek naar de huidige conditie van deze bomen. Uit het rapport blijkt dat er tien bomen vervangen moeten worden. De bomen worden in het najaar geplant.

Daarnaast gaat de gemeente de bermen inzaaien met een bloemrijk mengsel en wordt gekeken naar het straatmeubilair. Sommige bankjes zijn vervallen en worden vervangen. Ook de verharding is toe aan onderhoud, daarmee gaan we dit jaar ook aan het werk.

‘We doen ons best het werk in de openbare ruimte zo goed mogelijk te laten doorgaan, ondanks de coronabeperkingen’, aldus de gemeente. ‘Op dit moment is het niet mogelijk om goed te kunnen overleggen met een grote groep bewoners en daarom is er een kleine groep vertegenwoordigers van de Emmalaan waarmee we overleggen’.

In een vitrinekast aan de Emmalaan hangt informatie over de uitkomsten van dit overleg en het werk wat de gemeente gaat doen. In de kast hangen ook een tekening en foto’s van de bomen die worden geplant.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden