Noordelijke werkgevers ondertekenen Charter Diversiteit

Foto: © Henk Tammens

De Gasunie, het Groninger Museum, de Hanzehogeschool Groningen, het Alfa-college, Schouwburg De Lawei, Noorderlink, Rijksuniversiteit Groningen, CMZorg, het UMCG en de gemeente Groningen hebben donderdag gezamenlijk het Charter Diversiteit ondertekend tijdens de bijeenkomst ‘de toekomst van diversiteit en inclusie in het Noorden’.

Het Charter Diversiteit is een intentieverklaring waarmee de organisaties zich willen inzetten voor een meer gevarieerd personeelsbestand en een inclusieve werkcultuur. De organisaties willen met het Charter zich inzetten voor meer diversiteit, zoals arbeidsvermogen, etnisch-culturele diversiteit, gender, leeftijd en LHBTI+.

Charter Diversiteit, een initiatief van de gemeente Groningen, wordt uitgevoerd door Diversiteit in Bedrijf en is onderdeel van de Sociaal-Economische Raad.

Doel is om in de loop van de tijd zoveel mogelijk bedrijven en organisaties te stimuleren om zich aan te sluiten en ook te tekenen. We willen een gezamenlijk noordelijk netwerk vormen om kennis te delen, elkaar te inspireren en werkwijzen te delen.

“Wij ondertekenen het Charter omdat wij vinden dat we als gemeente het goede voorbeeld moeten geven,” aldus wethouder Glimina Chakor (Integratie en Emancipatie). “We willen een afspiegeling van de samenleving zijn en de verschillen tussen mensen benutten in plaats van te zoeken naar gelijkheid”.

Daarnaast willen de organisaties een gezamenlijk noordelijk netwerk vormen om kennis te delen, elkaar te inspireren en werkwijzen te delen.

Vanuit het Groninger Museum gaven verantwoordelijke bestuurders en directieleden een toelichting waarom ze het Charter Diversiteit ondertekenen en welke acties ze ontwikkelen en uitvoeren om diversiteit en inclusie een toonaangevende plek te geven in hun organisaties.

Iedere organisatie die het Charter Diversiteit getekend heeft, heeft eigen intenties op het gebied van diversiteit en inclusie. En het komende half jaar werken ze die intenties uit in een plan van aanpak en een businesscase.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen