Mantelzorgkaart 2016: Een blijk van waardering voor mantelzorgers

Foto: Publiek Domein

De gemeente Groningen biedt mantelzorgers in de Stad ook dit jaar weer de Mantelzorgkaart aan. Hiermee wil de gemeente waardering laten blijken aan mantelzorgers voor hun inzet en zorg voor een ander.

Met de mantelzorgkaart worden Stadjers getrakteerd op een bos bloemen, Italiaans ijs of Groninger kaas. Ook kunnen zij kiezen voor een gezellige lunch voor twee en deelnemen aan een activiteit van het steunpunt Mantelzorg van Humanitas, meldt de gemeente. Dit jaar kan ook gekozen worden voor een coupon met een ‘verrassing’.

Mantelzorgkaart

Wethouder Zorg en Welzijn, Ton Schroor: “Deze mantelzorgkaart is één van de bescheiden dingen die wij als gemeente doen om mantelzorgers te laten zien dat ze er niet helemaal alleen voor staan en dat we hen bijzonder waarderen.”

In gesprek

De gemeente wil ook, naast de mantelzorgkaart als blijk van waardering voor hun inzet, in gesprek komen met de mantelzorgers om te vragen hoe het met ze gaat.

Hierbij wil de gemeente bespreken wat mantelzorgers energie geeft bij het verlenen van mantelzorg en met wie zij zorgtaken kunnen delen.

Afhaaladressen

De Mantelzorgkaart 2016 is vanaf 14 januari 2016 af te halen op de volgende adressen:

  • Het steunpunt Mantelzorg van Humanitas (A-Kerkhof Zuidzijde 22). Maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur geopend;
  • Jongerenontmoetingsplek Jimmy’s (Herestraat 100). Dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur geopend;
  • Of bij alle Wij-teams/ Stip-loketten in Groningen.

Bij Wij-teams, Stips en het steunpunt Mantelzorg kunnen mantelzorgers ook terecht voor informatie, advies, een luisterend oor, respijtzorg, een oppasmaatje, contact met andere mantelzorgers en overige praktische hulp.

De Mantelzorgkaart is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Groningen, Humanitas en het WMO-platform.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden