Gemeente Groningen start Steunpunt Huren Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Michielverbeek

Huurders en verhuurders kunnen binnenkort met vragen binnenkort terecht bij het onafhankelijke Steunpunt Huren Groningen, dat de gemeente start. Het Steunpunt gaat kosteloos juridisch advies geven, ondersteuning bieden en aan bemiddeling doen bij kwesties tussen huurders en verhuurders.

De gemeente zet met de livegang van de website www.steunpunthurengroningen.nl de eerste stap bij het opzetten van het steunpunt. De volgende stap is de realisering van de Stichting en een fysieke locatie.

‘Er is nu een centraal punt in de gemeente waar alle huurders en verhuurders terecht kunnen voor informatie, advies en bemiddeling,’ aldus wethouder Roeland van der Schaaf.

Voorzitter Marinus Jongman van de Groninger Studentenbond denkt dat ook studenten erg gebaat zijn bij het steunpunt. ‘Zeker studenten kunnen alle hulp gebruiken en verdienen het om fijn te wonen. Het Steunpunt Huren Groningen gaat daar enorm belangrijk voor zijn.’

Het Steunpunt Huren Groningen is ontstaan vanuit een initiatiefvoorstel van PvdA-raadslid Maarten van der Laan. Hij denkt ook dat het steunpunt een verschil kan maken. ‘Samen staan huurders sterker. Het steunpunt kan huurders ondersteunen bij geschillen met verhuurders en kan ook de stem van huurders ophalen om inspraak te leveren bij bijvoorbeeld wijkvernieuwing.

Steunpunthurengroningen.nl

Via de website www.steunpunthurengroningen.nl kunnen nu al huurvragen worden gesteld. Huurders en verhuurders kunnen allerlei informatie over huren vinden op deze website. Bijvoorbeeld over te hoge huurprijzen, onduidelijke all-in huurprijzen, problemen met onderhoud, te hoge servicekosten of onjuiste bemiddelingskosten. Het steunpunt wordt vooral gerund door vrijwilligers, studenten van de Rug en de Hanzehogeschool, die goed bekend zijn in het huurrecht.

Zodra de stichting is opgericht en ingeschreven en een fysieke ruimte is vastgelegd, wordt overgegaan tot het werven van een of twee parttime medewerkers die het Steunpunt gaan leiden. De stichting is onafhankelijk en wordt gesubsidieerd door de gemeente Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden