Lorentzstraat tijdelijk een Schoolstraat

Foto: Gemeente Groningen

De Lorentzstraat wordt tijdelijk een Schoolstraat van 19 april tot en met 9 juli dit jaar. Het gaat om een proef bij basisschool De Starter van de gemeente Groningen.

Aan de achterzijde van de school, wordt tijdens de breng- en afhaaltijden van de kinderen de straat kort afgesloten voor gemotoriseerd verkeer zodat kinderen veiliger naar school kunnen.

“Een Schoolstraat zorgt ervoor dat kinderen veilig de school in en uit kunnen. Andere voordelen zijn een gezondere schoolomgeving met minder uitlaatgassen aan de schoolingang, een rustige sfeer bij de schoolingang en het stimuleren van meer beweging bij de kinderen,” aldus wethouder Verkeer & Vervoer Philip Broeksma.

Proef

In andere steden zijn er succesvolle proeven afgerond. De gemeente Groningen gaat samen met de school twaalf weken testen of de Schoolstraat daadwerkelijk bijdraagt aan een betere schoolomgeving.

Wat het effect is van de afsluiting op het verkeer en de verkeersveiligheid rond de school wordt op drie momenten onderzocht door middel van enquêtes.

Mogelijk volgt de proef ook bij andere basisscholen in de gemeente.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden