Gemeente Groningen legt drieduizendste geveltuin aan

Foto: Erik Brand

De gemeente Groningen heeft sinds vrijdag drieduizend geveltuinen. De drieduizendste geveltuin werd aangelegd aan het Bernoulliplein door wethouder Groen & Klimaatadaptatie Glimina Chakor en een jonge bewoner.

In totaal zijn er tien geveltuintjes aangelegd rondom het plein aan de Korreweg.

Het initiatief voor de tuintjes komt van de bewoners zelf. ‘We doen dit voor een beter leefklimaat in de buurt’, vertelt buurtbewoner André Degen. ‘En natuurlijk voor een beter klimaat voor de rest van de wereld.’

‘De straten fleuren ervan op en de geveltuintjes leveren een kleine, maar o zo belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit’, aldus Chakor. ‘Bovendien zijn de tuintjes goed voor het onderlinge contact in de buurt.’

De geveltuintjes worden aangelegd en betaald door de gemeente. Het onderhoud komt voor rekening van de bewoners.

De gemeente Groningen is sinds 2015 lid van Operatie Steenbreek, een landelijk initiatief om inwoners te stimuleren om hun omgeving te vergroenen. Sindsdien is er in Groningen circa 10 kilometer aan geveltuinen aangelegd.

De gemeente doet sinds afgelopen week ook mee aan het NK Tegelwippen. Ook de tegels die gewipt zijn aan het Bernoulliplein tellen mee voor het Nederlands kampioenschap. Per geveltuin gaat het om zo’n 10 tegels.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden