Toekomstvisie A-Kwartier: een vriendelijke groene binnenstadswijk

Foto: Google Maps

Het A-kwartier wordt een vriendelijke binnenstadswijk met veel groen, sfeervolle verlichting, ateliers, horeca en een mix van bewoners.

Ondernemers, eigenaren, bewoners en de gemeente hebben een toekomstvisie op de wijk gemaakt, die binnenkort wordt gepresenteerd aan de Raad.

De toekomstvisie richt zich vooral op de Muurstraat, Hoekstraat en de Vishoek waar sinds 1 januari 2016 de prostitutiepanden sloten, meldt de gemeente.

In het A-Kwartier is een werkgroep opgericht vooruitlopend op de sluiting, waarin werd nagedacht en gediscussieerd over de toekomst van dit binnenstadsgebied. De werkgroep boog zich over vraagstukken die samenhangen met wonen, werken, groen, openbare ruimte, verkeersafwikkeling en fietsparkeren.

Wethouder Binnenstad Joost van Keulen: “De Toekomstvisie A-Kwartier is belangrijk voor de binnenstad als geheel. Het is verheugend om te zien hoe de voormalige prostitutiestraten weer volwaardig deel gaan uitmaken van het stadshart. Dat de straatjes die men vroeger meed, nu een aangenaam wandel-en verblijfsklimaat kunnen krijgen; een aantrekkelijke route naar bijvoorbeeld het Hoge der A en het Scheepvaartmuseum”.

De Toekomstvisie wordt in brede kring besproken en vervolgens voorgelegd aan de Raad.

De wijziging van het bestemmingsplan regelt een grote variëteit aan wonen en werken in het A-Kwartier. Half januari wordt het bestemmingsplan ter inzage gelegd en vervolgens in het voorjaar ter vaststelling aan de Raad aangeboden.

Een wijziging van het bestemmingsplan is in werking gezet.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen