Kruising Schuitendiep-Gedempte Kattendiep ruim vier maanden afgesloten

Impressie Kattenbrug.
Foto: Gemeente Groningen

De werkzaamheden voor de nieuw te bouwen Kattenbrug starten donderdag 18 maart. Een direct gevolg daarvan is dat die dag vanaf 7 uur ’s ochtends de kruising Schuitendiep-Gedempte Kattendiep gestremd zal zijn voor alle verkeer, behalve voetgangers. Deze stremming duurt tot in juli 2021.

Het bouwterrein is in de hekken gezet. Doorgaand verkeer langs de oostzijde van het Schuitendiep blijft gewoon mogelijk.

De kruising van het Gedempte Kattendiep met het Schuitendiep is afgesloten voor al het verkeer, behalve voetgangers van donderdag 18 maart tot en met vrijdag 2 juli; vervolgens is van 3 juli tot 23 juli de buitenzijde van het Schuitendiep dicht voor de werkzaamheden aan de nieuw te bouwen brug.

Vanaf eind augustus kan auto- en fietsverkeer van de nieuwe Kattenbrug gebruik maken. Daar komt eind september de bus bij, wat te maken heeft met de dan startende herinrichting van de kades en de aanpassing van de straatprofielen. Per 12 december – dan gaat de nieuwe dienstregeling in – rijden de bussen niet meer over de Grote Markt. De ook dit jaar aan te leggen nieuwe binnenstadshaltes bij de Stadsschouwburg en het Provinciehuis zijn vanaf dan ook klaar voor gebruik.

Omrijroutes

Gedurende de stremming van het kruispunt Schuitendiep-Gedempte Kattendiep zijn er verschillende omrijroutes die met borden ter plaatse zijn aangegeven.

Voertuigen die vanaf de Turfsingel en de Sint Jansstraat komen moeten omrijden via de buitenzijde van het Schuitendiep (Turfsingel), richting de Korreweg en J.C. Kapteynlaan en via de Petrus Campersingel terug richting het Damsterdiep. De W.A. Scholtenstraat is vanaf de Turfsingel niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer, behalve lijnbussen, fietsers en de hulpdiensten. Dit is vanwege de realisatie van het OV-Knooppunt UMCG-Noord, in combinatie met de aangepaste route van de bussen.

Omleiding voor fietsers

Fietsers vanaf Schuitendiep in de richting van het Damsterdiep worden omgeleid via de Poelebrug en Schuitendiep oz. Fietsers vanaf het Gedempte Kattendiep kunnen richting het Damsterdiep via de Steentilstraat.

Aanwonenden en/of laad- en losverkeer

Aanwonenden en laad – en losverkeer die normaal via de Gedempte Kattendiep naar de binnenstad gaan, worden nu omgeleid via het Hereplein – Gedempte Zuiderdiep en gaan via dezelfde weg weer terug. Zij kunnen gebruik maken van de busbaan.

Voetgangers kunnen om het bouwterrein.

Stremmingen Diepenring voor de aanleg Bushaltes over Oost

Vanaf eind april tot in november zal de binnenstadskant van de Turfsingel tussen Maagdenbrug en Sint Jansbrug gestremd zijn vanwege de aanleg van de nieuwe bushalte en het bijbehorende 30km-gebied langs het Provinciehuis.
Vanaf eind juli tot in november is de oostzijde van de Turfsingel gestremd in verband met de aanleg van de bushalte en het bijbehorende 30km-gebied bij de Stadsschouwburg.

Diepriool, fundering, bouw brug en aanleg kades

De werkzaamheden starten met de verplaatsing van het diepriool en het maken van de fundering van de brug. Na het aanbrengen van de fundering volgt de bouw van de brug die juli 2021 gereed is en verkeerskundig is aangesloten op de beide zijden van het Schuitendiep.

Na de zomervakantieperiode begint de aanleg van de verlaagde kade aan de westzijde en de herinrichting van het openbare gebied rondom de brug tot een nieuwe groene verblijfsplek in de binnenstad. In maart 2022 is het hele project Kattenbrug naar verwachting afgerond.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden