Bestemmingsplan Midscheeps 3 in Lewenborg ligt ter inzage

Foto: De Redactie

Het ontwerpbestemmingsplan Midscheeps 3 ligt zes weken ter inzage. Inwoners kunnen in deze zes weken hun mening geven over het nieuwe bestemmingsplan Midscheeps 3, de plek van de Oude Bieb in Lewenborg.

Woningcorporatie Lefier wil de locatie van Stichting De Oude Bieb aan de Midscheeps 3, tussen wijkcentrum Het Dok en de Emmauskerk slopen en daar een complex voor de sociale huur neerzetten. Er komen 38 appartementen, die mede door de centrale ligging bijzonder geschikt zijn voor senioren. De locatie ligt aan het water, nabij het winkelcentrum van Lewenborg.

Om nieuwbouw mogelijk te maken, wordt het bestaande gebouw, dat de afgelopen jaren werd gebruikt door de stichting De Oude Bieb, gesloopt.

Het plan sluit aan op de woonvisie van Groningen, omdat er een groot tekort aan sociale huurwoningen is. Lefier wil de bouwhoogte van het gebouw laten aansluiten op de overige bebouwing in de buurt. Daardoor kan Lefier ook meer appartementen realiseren op deze plek.

Daarvoor moet een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. Iedereen kan zes weken lang een zienswijze op het plan indienen.

Na reacties op het voorlopige plan in november is er extra gekeken naar parkeerruimte in de omgeving. Uit onderzoek blijkt volgens de gemeente dat er voldoende parkeerplekken zijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen