Groenewei in Meerstad krijgt school, sportzaal en kinderopvang

Impressie Vensterschool Groenewei-KPB Architecten
Impressie Vensterschool Groenewei-KPB Architecten
Foto: via Gemeente Groningen

Groenewei, een buurt in de wijk Meerstad, krijgt een school, een sportzaal en kinderopvang. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad.

In Kindcentrum Groenewei komen een school voor 450 leerlingen, kinderopvang en een sportzaal. Als alles volgens plan verloopt, start de bouw in de zomer van 2021 en kan het gebouw in het najaar van 2022 in gebruik worden genomen. Tot die tijd gaan de kinderen naar het tijdelijke onderkomen aan de Swifter, dat sinds de zomer van 2020 in gebruik is.

Sportzaal

In de eerdere plannen zou er een gymzaal bij Groenewei komen, maar vanuit de sportsector bleek behoefte te zijn aan een sportzaal met een groter volume. De sportzaal is buiten de schooltijden beschikbaar voor binnensport.

Eén ontwerp voor verschillende voorzieningen

Het Kindcentrum komt bij de andere voorzieningen in Groenewei, waaronder de buurtsupermarkt. Voor de verschillende voorzieningen is één ontwerp gemaakt, zodat de buitenruimte van het Kindcentrum en de openbare ruimte er omheen naadloos op elkaar aansluiten.

Ook in gebruik lopen de buitenruimtes in elkaar over en kunnen kinderen gebruik maken van het naastgelegen park, voor bijvoorbeeld gymlessen of buitenspelletjes van de kinderopvang. Parkeren en Kiss + Ride gebeurt in het openbaar gebied van het cluster van voorzieningen dat door Meerstad wordt aangelegd.

De totale kosten voor de bouw bedragen zo’n 15 miljoen euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen