Raad stelt vragen na dorpsgesprekken aardbevingen

Foto: De Redactie

De Groningse gemeenteraad stelt woensdagmiddag vragen aan het college naar aanleiding van de drie dorpsgesprekken in november en december over de aardbevingsproblematiek.

Drie raadsleden stellen namens alle politieke partijen de vragen in de gemeenteraad tijdens het Politiek Vragenuur tussen van 15.30 tot 16.30 uur. Dat is live te volgen via gemeenteraad.groningen.nl.

Wisselwoningen

De mondelinge vragen gaan over zorgen en vragen over terugkeer in huurhuizen na sloop/nieuwbouw, wisselwoningen en stijgende WOZ-waardes en OZB-aanslagen. De raad wilde de ervaringen van inwoners in het aardbevingsgebied horen met de schadeafhandeling, versterking en dorpsvernieuwing. Deze dorpsbijeenkomsten leverden een hoop onderwerpen en concrete vragen op waar de raad mee aan het werk gaat. Allereerst door de mondelinge vragen.

De raad bereidt ook schriftelijke vragen aan B&W voor. De inhoud van de mondelinge vragen tijdens het Vragenuur hebben een wat meer urgent karakter.

Geluidsoverlast

Tijdens het Politiek Vragenuur stellen raadsleden ook over andere onderwerpen mondelinge vragen, maar dan namens de eigen fractie of namens enkele fracties. Die vragen gaan over onder meer geluidsoverlast van het tijdelijke viaduct over de Paterswoldseweg, het weghalen van groen bij de Zuidelijke Ringweg en andere kwesties rond de Aanpak Ring Zuid.

Ook zijn er deze Politieke Woensdag meer raadsbijeenkomsten. Er zijn bijvoorbeeld 6 sessies over de verschillende zogeheten meerjarenprogramma’s van Stadsontwikkeling. Dan gaat het onder meer om de thema’s Wonen, Verkeer & Vervoer, Energie, Leefkwaliteit en Ruimtelijke Economie. Daarover zegt het college: “In de programma’s schetsen wij hoe ambities en financiering samen komen. Ze vormen daarmee ons antwoord op de opgaven waar onze gemeente voor staat. Vanuit de verschillende programma’s komen deze opgaven samen in de beperkte ruimte die onze gemeente te bieden heeft.”

Op de agenda op de website gemeenteraad.groningen.nl is precies te zien hoe laat welke onderwerpen op de Politieke Woensdag aan de orde komen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden