Nieuw ‘duurzaam en sociaal’ pand voor Iederz aan de Bornholmstraat

Impressie van Iederz.
Foto: Gemeente Groningen

Het nieuwe pand voor Iederz aan de Bornholmstraat in Groningen wordt gebouwd door combinatie BAM Bouw en Techniek en De Unie Architecten. Ze zijn gekozen uit twaalf inschrijvingen, meldt de gemeente.

In de nieuwbouw is ruimte voor de ambitie van iederz om zich te ontwikkelen van een organisatie met alleen beschutte werkplekken tot een leer- werkorganisatie.

De inzendingen zijn onder meer beoordeeld op architectuur & functionaliteit en duurzaamheid. Bij de beoordeling kwam BAM Bouw en Techniek als beste uit de bus: een aansprekend plan, toekomstbestendig, energieneutraal, klimaatadaptief (met mos sedum op het dak van de kantoren en fietsenstalling), aandacht voor biodiversiteit en installatietechnisch zuinig en slim.

Wethouder Werk Carine Bloemhoff geeft aan: “In het nieuwe prachtige gebouw kan iederz zich ontwikkelen tot een organisatie die gericht is op werk én ontwikkeling met een grote diversiteit aan werkzaamheden. De nieuwe locatie is gericht op de toekomst en zorgt voor een goede, prettige en veilige werkomgeving van alle werknemers. ”

De raad heeft in juni van dit jaar een krediet beschikbaar gesteld van 39,7 miljoen euro.

In de huidige panden van iederz aan de Peizerweg en de Van der Hoopstraat is de ontwikkeling tot een leer-werkorganisatie niet mogelijk. Bovendien zijn de panden op leeftijd en in niet al te beste staat.

Naar verwachting start de bouw in het derde kwartaal van 2021. Begin 2023 verhuizen de medewerkers naar het prachtige, nieuwe gebouw. Een gebouw waar de ontwikkeling van mensen volgens de gemeente centraal staat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden