Grote Markt krijgt alvast tijdelijke zitelementen op het plein

Foto: Gemeente Groningen

Deze week is het Programma van Eisen (PvE) en de structuurschets voor de herinrichting van de Grote Markt vastgesteld door het college van B&W. Op de Grote Markt komen tijdelijk enkele grote zitelementen op het plein. Deze dienen als tijdelijke invulling in afwachting van de start van de herinrichting van de Grote Markt, meldt de gemeente.

Het afgelopen jaar is gewerkt aan de eerste fase voor de herinrichting van de Grote Markt. Daarbij is een overzicht gemaakt van eisen waaraan het ontwerp van het plein moet voldoen. Dat gebeurde in samenspraak met de inwoners van de gemeente Groningen.

In het PvE is ruimte voor voetgangers, verblijfskwaliteit, groen (bomen), water en zitplekken veel meer aandacht krijgen dan nu het geval is. Komend jaar wordt een concreet inrichtingsplan voor de Grote Markt gemaakt. Begin 2022 kan vervolgens de schop in de grond.

In de tussentijd komen er op de Grote Markt alvast enkele forse zitelementen te staan, waarschijnlijk tegen het voorjaar van 2021.

Eerder werden drie zitbanken aan de noordzijde door ABN-AMRO, destijds nog eigenaar van de banken, verwijderd. De tijdelijke zitelementen van ongeveer 7 bij 3 meter – met ruimte voor minimaal 20 zitplekken – komen aan de oostzijde van het plein te staan (achter de huidige bushaltes). Ook wordt er groen aan deze zitelementen toegevoegd, waaronder één of enkele kleine bomen.

Wanneer de herinrichting start krijgen de tijdelijke zitelementen een andere plek in of rond de binnenstad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden