Gemeentelijke sportpenningen voor roeiers Ymkje Clevering en Melvin Twellaar

Foto: © Henk Tammens

De roeiers Ymkje Clevering en Melvin Twellaar hebben de gemeentelijke sportpenning ontvangen. Wethouder Sport, Inge Jongman reikte dinsdag 15 december de twee sportpenningen digitaal uit aan de twee topsporters.

Door de coronapandemie werd halverwege in maart de sportcompetitie stilgelegd en sportevenementen afgelast. Toch ging het EK roeien in het Poolse Poznan, in oktober, wel door. De eerste en ook enige wedstrijd voor de roeiers dit jaar. ‘

Dit was meteen ook een heel succesvol EK roeien voor Nederland. Op de slotdag eindigden tien van de elf Nederlandse boten op het podium: zeven gouden medailles, een keer zilver en twee keer brons. En daarmee twee prestaties die in aanmerking komen voor de sportpenning van de gemeente Groningen.

Ymkje Clevering behaalde goud bij het Europese Kampioenschap roeien in Polen in de categorie vier-zonder-stuurvrouw. Clevering roeide bij Gyas in Groningen. Ze prolongeerde samen met de drie andere roeiers de Europese titel in de vier-zonder-stuurvrouw.

Roeier Melvin Twellaar behaalde goud bij het Europese Kampioenschap roeien in Polen in de dubbeltwee. Twellaar roeide bij De Hunze en de studenten van Aegir. Samen met zijn roeipartner waarmee hij pas sinds kort een duo vormt, behaalde hij goud in de dubbel twee.

“Ik ben trots op onze topsporters die zo’n mooie en bijzondere prestatie hebben geleverd in Poznan”, aldus wethouder Inge Jongman.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden