Cadeautje voor alle scholen als dank voor inzet tijdens coronacrisis

Wethouder Onderwijs Carine Bloemhoff overhandigt presentje aan de Bekenkampschool.
Foto: © Henk Tammens

Alle basisscholen, het voortgezet onderwijs en het MBO ontvangen deze week een cadeautje van de gemeente Groningen om hen te bedanken voor hun inzet tijdens de Coronacrisis.

Maandagmorgen overhandigde wethouder onderwijs Carine Bloemhoff het eerste presentje aan de Bekenkampschool. Alle medewerkers op de school kregen verschillende bloemzaadjes voor in de schooltuin of eigen tuin.

“Ik heb ontzettend veel waardering voor de manier waarop het onderwijs zich heeft ingezet voor de leerlingen en studenten op school”, aldus Carine Bloemhoff. “In maart moest binnen no time digitaal onderwijs geregeld worden. Wekenlang zag het onderwijspersoneel hun leerlingen alleen via een scherm. Ook nadat de kinderen gedeeltelijk weer naar school mochten, zag een schooldag er totaal anders uit en werd er veel gevraagd van het personeel. Ik heb veel respect voor hoe het onderwijs de schouders er onder heeft gezet”.

Het jaar 2020 was volgens de gemeente een totaal ander jaar dan gewoonlijk door de coronacrisis. Dat gold voor heel Nederland, maar van veel sectoren zoals het onderwijs werd extra veel gevraagd.

Door middel van het presentje wil de gemeente het onderwijs bedanken en een hart onder de riem steken. ‘We hopen dat als de bloemzaadjes uitkomen de crisis grotendeels ten einde is en het Onderwijs dan ook weer tot volle bloei kan komen’, aldus de gemeente.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden