‘Lichtprojecties met kindergedichten en anderhalve-meterfestiviteiten’ voor de feestdagen

Foto: Archief De Redactie

Lichtprojecties van gedichten, gemaakt door kinderen tussen de 10 en 18 jaar op markante gebouwen, anderhalve-meterfestiviteiten in wijken en dorpen en een gezamenlijk activiteitenprogramma voor jongeren boven de 18 jaar van Noorderpoort en Alfa-college zijn plannen voor Groningen om de komende feestdagen coronaproof te laten verlopen.

Dat meldde burgemeester Koen Schuiling woensdag in de gemeenteraad. De bedoeling is de lichtroute klein te beginnen en jaarlijks uit te breiden met lichtshows tot een lasershow. Het liefst volgens de burgemeester als alternatief voor de jaarlijkse vuurwerkshow.

Hoe het programma er precies uit gaat zien is nog onbekend. De plannen moeten de komende weken worden uitgewerkt, maar jongeren hoeven zich in deze coronatijd niet te vervelen tussen Kerst en Oud en Nieuw.

De organisatie WIJ in Groningen verzamelde in de afgelopen tijd ideeën voor activiteiten in de wijken en dorpen. Hierover volgt binnenkort meer informatie op de website van WIJ. Daarnaast verzamelden de gemeenteraadsfracties van GroenLinks en de SP in een oproep aan Groningers ideeën voor alternatieve manieren voor vuurwerk met Oud en Nieuw. Mogelijk kan dit volgens Schuiling ingepast worden in het programma ‘Op z’n Gronings’ dat WIJ ontwikkelt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden