Gemeente Groningen zoekt een nieuwe stadsdichter

Archief De Redactie
Foto: Gemeente Groningen

De gemeente Groningen zoekt een nieuwe stadsdichter, omdat de periode van de huidige stadsdichter Renée Luth eind januari er op zit.

Dichters uit de gemeente Groningen die graag stadsdichter willen worden kunnen zich aanmelden tot 18 december 2020. Een jury beoordeelt de inzendingen en draagt de kandidaat voor aan het college van burgemeester en wethouders.

De stadsdichter

De stadsdichter brengt poëzie onder de aandacht van de inwoners van Groningen. Hij of zij schrijft over gebeurtenissen in de gemeente Groningen, moet een activiteitenplan maken en treedt op bij belangrijke gebeurtenissen in de gemeente Groningen. De stadsdichter moet natuurlijk wonen in de gemeente en moet een ervaren dichter zijn. Het stadsdichterschap is voor twee jaar.

Wethouder Paul de Rook is benieuwd naar de opvolger van Renée Luth: “Het stadsdichterschap is een prachtige manier om poëzie dichter bij de inwoners van Groningen te brengen. Het is altijd weer spannend wie de nieuwe stadsdichter wordt en welke plannen hij of zij heeft”.

Jury
De jury bestaat uit: Petra Broomans (universitair hoofddocent Europese talen aan de RUG), Rob Pronk (voorzitter NOORDWOORD) en Joachim de Vries (creatief producent, bestuurslid TalentWeb Groningen). Juryvoorzitter Rob Pronk: “We hopen op veel inzendingen, zodat we uit een breed aanbod de beste kandidaat voor de komende twee jaar kunnen kiezen. In de jury zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd, zodat we alle kandidaten recht kunnen doen”.

Aanmelding en bekendmaking

De Stadsdichter wordt benoemd met ingang van februari 2021 en de periode loopt tot februari 2023. De bekendmaking van de nieuwe Stadsdichter vindt plaats op een feestelijke avond op vrijdag 29 januari 2021.

Kijk voor meer informatie: www.noordwoord.nl/stadsdichtergroningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden