Gemeenteraad opnieuw met inwoners aardbevingsgebied in gesprek

Foto: De Redactie

De gemeenteraad van Groningen wil opnieuw met de inwoners van het aardbevingsgebied van de voormalige gemeente Ten Boer in gesprek.

Inwoners in de betreffende dorpen zijn met een huis-aan-huisflyer uitgenodigd voor dorpsgesprekken over de aardbevingen. De gesprekken zijn in Ten Boer (26 november), Ten Post (3 december) en Woltersum (10 december). De raadsleden willen in gesprek over schadeafhandeling, versterking en dorpsvernieuwing.

Obstakels

“Onze mogelijkheden zijn beperkt. Maar we willen er alles aan doen om als volksvertegenwoordigers op te komen voor uw belangen. Dat doen we niet alleen richting het gemeentebestuur, maar ook richting NCG en het Rijk”, schrijft de gemeenteraad in de uitnodiging. “Daarom blijven we met u als inwoner in gesprek over schadeafhandeling, versterking en dorpsvernieuwing. Om te horen hoe het gaat, of er sinds eerdere gesprekken en acties verbetering is, waar nog obstakels zitten en waar we ons steentje nog kunnen bijdragen om zaken vlot te trekken.”

Dit voorjaar was de Groningse raad vanwege corona telefonisch en via de mail in gesprek met inwoners over de versterkingsoperatie. De raad benadrukte toen al zo snel mogelijk ook weer fysieke gesprekken te willen.

De gesprekken hebben een open karakter. Alles over bijvoorbeeld de schadeafhandeling, de versterking en dorpsvernieuwing kan ter sprake komen.

‘Algemene signalen oppakken’

De raad benadrukt dat zij niet bij individuele gevallen invloed heeft en ook niet de deskundigheid heeft om op elke concrete vraag een antwoord te geven. Daar zijn de gebiedsregisseurs voor. “Als volksvertegenwoordigers willen wij vooral goed luisteren en algemene signalen oppakken om bij de juiste instantie aan te kloppen.”

RIVM-richtlijnen

De dorpsgesprekken in Ten Boer, Ten Post en Woltersum zijn op kleine schaal met in achtneming van de coronamaatregelen en RIVM-richtlijnen. Op elke avond vinden twee gesprekken plaats. Bij elk gesprek zijn maximaal 6 raadsleden en 15 bewoners. Inwoners moeten zich vanwege de coronamaatregelen van tevoren aanmelden bij de Griffie van de gemeenteraad: [email protected]

Data dorpsgesprekken

  • Donderdag 26 november 2020 in Ten Boer – Geref. Kerk De Levensbron, Vijverweide 26
  • Donderdag 3 december 2020 in Ten Post – Dorpshuis ’t Holt, B. Kuiperweg 11
  • Donderdag 10 december 2020 in Woltersum – Dorpshuis de Bongerd, Dobbestraat 17

De tijdstippen zijn van 19.00 uur tot 20.30 uur en van 21.00 uur tot 22.30 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden