Betaald parkeren in Indische Buurt en Professorenbuurt-Noord begin volgend jaar

Foto: De Redactie

De gemeente wil in het eerste kwartaal betaald parkeren invoeren in de Indische Buurt en Professorenbuurt-Noord. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.

Het besluit tot betaald parkeren is genomen in overleg met bewoners, ondernemers en Wijkoverleg Korrewegwijk. De gemeenteraad moet er nog over beslissen.

De parkeerdruk in beide buurten werd als te hoog ervaren. Voor betaald parkeren in de hele Korrewegwijk bestond onvoldoende draagvlak bij bewoners en ondernemers van de West-Indische Buurt. De grens is daarom bepaald op de Molukkenstraat en het Van Starkenborghkanaal.

Het betaald parkeren geldt van 9.00 uur tot 18.00 uur. Voor de uitvoering van het plan is geen krediet nodig, omdat bestaande parkeerautomaten worden hergebruikt. De gemeente verwacht dat er straks 20 procent minder auto’s geparkeerd worden. De vrijgekomen ruimte kan gebruikt worden voor ontmoetingsplekken, fietsparkeren en speelruimte.

Behalve de invoering van betaald parkeren komt ook een parkeerverbod in het noordelijk deel van de Professorenbuurt. Dat houdt dat de auto alleen nog geparkeerd mag worden in de daarvoor bestemde parkeervakken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden