Online event over herinrichting Grote Markt

Foto: De Redactie

Op vrijdag 6 november vindt de online live-event ‘Talkshow LET’S GROTE MARKT’ plaats, waarbij iedereen kan meekijken en meepraten over de aanstaande herinrichting van de Grote Markt.

Er is die avond van 19.30 uur tot 20.15 uur een livestream-praatprogramma te zien. Daarin komen informatieve filmpjes aan bod, interviews met deskundigen en een online chat waarin geïnteresseerden vragen kunnen stellen.

Programma

In het praatprogramma LET’S GROTEMARKT komt de geschiedenis van de Grote Markt aan de orde en wordt de recent gepubliceerde structuurschetsen aan bod, zoals ‘waar denkt de gemeente dat bomen, zitplekken, water en fietsverkeer het beste hun plek kunnen krijgen?’ Ook reageert ‘kwaliteitsbewaker of afstand’ bureau Gehl, dat als supervisor optreedt, vanuit Kopenhagen op de eerste plannen.

De wethouders Van der Schaaf en Chakor geven op hun beurt hun visie op de aanpak van de Grote Markt. Het publiek kan vanuit huis meedoen aan het gesprek door te reageren via een online-chat.

Een aantal van deze reacties wordt in de talkshow besproken, de overige vragen worden beantwoord op de website jouwgrotemarkt.groningen.nl.

Tot 15 november kunnen burgers reageren op de door B&W gepresenteerde voorlopige structuurschets. Mede op basis van de reacties wordt een Programma van Eisen voor de herinrichting van de Grote Markt opgesteld waarover de gemeenteraad zich zal uitspreken. Het Programma van Eisen wordt de basis voor de te maken ontwerp dat dan aansluitend vanaf eind 2021 kan worden uitgevoerd.

Het programma is te volgen via jouwgrotemarkt.groningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden