Kindcentrum Ten Boer officieel geopend

Foto: ©Henk Tammens

eDe nieuwe school én kinderopvang in Ten Boer is maandag officieel geopend. Geen prominenten en genodigden waren aanwezig vanwege de coronacrisis, maar de kinderen zelf openden het Kindcentrum Ten Boer.

De kinderen van OBS de Huifkar, CBS de Fontein en de kinderopvang Kids2B, liepen gezamenlijk onder begeleiding van muziekvereniging Multiple vanaf het zwembad naar hun nieuwe schoolgebouw: het Kindcentrum Ten Boer.

Eerst namen de kinderen van OBS de Huifkar en CBS de Fontein maandagochtend afscheid van hun ‘oude’ school. De officiële opening vond op het schoolplein plaats met de schoolhoofden en teamleider van Kids2B, de oudste kinderen van de Huifkar en Fontein en het jongste kind van Kids2B. Rond 9.45 uur gingen de kinderen naar binnen, ieder met hun eigen drop- en snoepsleutel. Gedurende de dag plaatsten kleine groepjes bij de hoofdingang bloembollen als teken van een nieuw gezamenlijk begin.

Carine Bloemhoff, wethouder onderwijs van de gemeente Groningen, deelde op afstand mee in de feestvreugde en trakteerde het nieuwe Kindcentrum op gebak: “Exact een jaar geleden heb ik samen met alle kinderen, leerkrachten en vertegenwoordigers van de kinderopvang, de eerste paal voor dit bijzondere nieuwe gebouw mogen inslaan. En nu, volledig volgens planning, staat dit prachtige nieuwe Kindcentrum er!”

Kindcentrum

Het nieuwe Kindcentrum biedt huisvesting aan voor de scholen OBS de Huifkar, CBS de Fontein en de kinderopvang Kids2B. De werkzaamheden zijn onderdeel van de versterkingsopgave in de provincie en werden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van ‘Kansrijk Groningen’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden