Impressie voorlopig ontwerp nieuwbouwplan Festivalterrein Reitdiep

Impressie voorlopig ontwerp Reitdiep festivalterrein.
Foto: Gemeente Groningen

Een voorlopig ontwerp voor een gebouw met woningen, horeca en een ontmoetingsruimte is klaar voor het festivalterrein Reitdiep. Wethouder Roeland van der Schaaf nam vrijdag de nieuwsbrief co-creatie festivalterrein Reitdiep in ontvangst.

Bewoner en lid van de co-creatie groep Cees van der Veur, overhandigde het eerste exemplaar aan de wethouder. In de nieuwsbrief worden de plannen voor het zogenaamde Festivalterrein in het Reitdiep gepresenteerd.

Binnen de co-creatiegroep, die begin 2019 startte, werken wijkbewoners, gemeente, een ontwikkelaar en architect – in co-creatie aan een passend plan voor nieuwbouwontwikkeling op het zogeheten Festivalterrein aan de Reitdiephaven.

Wethouder Roeland van der Schaaf onderschrijft het belang van co-creatie: ‘Het betekent dat alle partijen met gelijke inbreng aan tafel zitten. Wij komen met elkaar tot gezamenlijke uitgangspunten en blijven ook met elkaar betrokken bij het uitwerken van de plannen. Dat is een bijzonder en waardevol proces.’

Bewoners van de wijk Reitdiep worden met de nieuwsbrief geïnformeerd over het proces. Op dit moment bevindt het project zich in de uitwerkingsfase van het ontwerp en het programma (invulling van de functies).

Dat betekent dat er nog geen definitief ontwerp is gemaakt en dat het programma ook nog niet voor honderd procent is bepaald. De komende weken wordt dat volgens de co-creatiegroep duidelijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden