Groen schoolplein Brederoschool in Groningen feestelijk geopend

Foto: © Henk Tammens/Gemeente Groningen

De Brederoschool in Groningen heeft sinds kort een ‘klimaatadaptieve’ schoolplein. Wethouder Glimina Chakor (GroenLinks) opende afgelopen maandag dit schoolplein.

Regentonnen, groenstroken, klimplanten, een vernieuwde moestuin en bomen op het schoolplein zorgen ervoor dat leerlingen minder last hebben van hitte, droogte en wateroverlast. Het plein is daarnaast een uitbreiding van het bestaande buitenlokaal voor natuureducatie.

Het zijn allemaal manieren om het schoolplein groener en dus klimaatadaptief te maken. “Het wordt snel heet op het plein met al die tegels en als het regent blijft er vaak veel water staan”, vertelt directeur Marike Venema van de Brederoschool. Deze problemen komen voor op veel schoolpleinen en dat vraagt om aanpassingen.

De kinderen hebben uitvoerig meegedacht over het ontwerp en zijn met uiteenlopende ideeën gekomen voor het vergroenen van het plein. Wethouder Chakor benadrukte tijdens de opening het belang van groene schoolpleinen. De komende jaren zal de Gemeente Groningen hier meer invulling aan gaan geven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden