Raadsleden digitaal in gesprek met inwoners over Begroting 2021

Foto: De Redactie

De Groningse gemeenteraad houdt donderdag 29 oktober een digitale inwonersraadpleging. Met als motto ‘Praat met de Raad’ nodigen raadsleden inwoners uit met hen in gesprek te gaan over wat belangrijk is voor Groningen.

Vanwege corona gaat de raadpleging digitaal vanaf de bank in de huiskamer of aan de keukentafel. “Over wat gaat goed en wat moet beter? En wat zijn wensen of zorgen van Groningers voor 2021?”, aldus de gemeente.

1 miljard euro

Aanleiding voor ‘Praat met de Raad’ is het debat op woensdag 11 november over de gemeentebegroting 2021. Dan besluit de raad over de besteding van meer dan één miljard euro. De raad wil eerst met Groningers in gesprek over de thema’s groen, zorg, verkeer, wonen en afval. Dat waren de onderwerpen die de inwoners van de oude gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer als de Top 5 verkiezingsthema’s aangaven voor de herindelingsverkiezingen van 2018.

Werk & inkomen

Aan deze verkiezingsthema’s is in verband met de coronacrisis 1 thema toegevoegd: werk & inkomen. In ‘Praat met de Raad’ kunnen inwoners hun kijk op deze zes onderwerpen geven. De opbrengst van de gesprekken kunnen de 12 politieke partijen in de gemeenteraad gebruiken voor het debat over de gemeentebegroting 2021 op 11 november.

Het initiatief van ‘Praat met de raad’ komt van Mirjam Wijnja, fractievoorzitter van GroenLinks en CDA-fractievoorzitter René Bolle.

Aanmelden

Inwoners kunnen zich voor een gesprek met raadsleden over 1 van 6 thema’s aanmelden bij de griffie van de raad: [email protected]. Dan krijgen ze een link waarmee ze op donderdag 29 oktober mee kunnen praten met ‘Praat met de Raad’. Het begint om 20.00 uur en duurt tot maximaal 21.30 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden