Vervanging van 16 populieren voor 17 nieuwe bomen vanaf maandag in Selwerd

Sleedoornpad.
Foto: Gemeente Groningen

In de wijk Selwerd gaat de gemeente vanaf maandag 16 populieren vervangen in Selwerd. Hiervan staan er 14 aan het Sleedoornpad en 2 aan de Eikenlaan bij de ingang van de parkeerplaats van zwembad De Parrel.

De populieren worden vervangen door 17 bomen: 6 lindes, 3 platanen, 3 honingbomen en 2 moeraseiken aan het Sleedoornpad en 3 zomereiken bij de parkeerplaats van zwembad De Parrel. Voor de biodiversiteit wordt het gras vervangen door een bijenmix.

Vorig jaar werd een extern onderzoek gedaan naar deze populieren. Uit de resultaten bleek dat ze niet langer konden blijven staan en verwijderd moeten worden. De vier populieren vanaf de Moesstraat werden als goed beoordeeld en hoeven dus niet verwijderd te worden.

De planning ziet er als volgt uit: de kapwerkzaamheden inclusief het frezen van de stobben nemen twee dagen in beslag. Daarna wordt de grond verder opgewaardeerd en de plantplaatsen klaargemaakt voor de nieuwe bomen. Deze bomen worden rond half november geplant.

Het fietspad aan het Sleedoornpad is uiterlijk tot en met vrijdag 23 oktober afgesloten. Wandelaars kunnen vanaf woensdag 21 oktober weer gebruik maken van het trottoir.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden