Proeftuin Grote Markt in sterk afgeslankte vorm

Impressie.
Foto: Gemeente Groningen

De voor komende week geplande proeftuin op de Grote Markt gaat door in een sterk afgeslankte vorm vanwege de aangescherpte coronamaatregelen.

Tijdens de twee dagen op woensdag en donderdag komen grote informatieborden over de plannen voor de Grote Markt te staan op het plein. De panelen worden op grote afstand van elkaar geplaatst, meldt de gemeente. De inmiddels geplaatste tijdelijke bomen blijven voorlopig ook op de Grote Markt staan, meldt de gemeente.

De bedoeling van de proeftuin was om onder andere een zogenaamde ‘gemengde zone’ te testen en mogelijkheden te creëren voor zitten, groen en spelen. Door de ernst van het coronavirus en het toenemende aantal besmettingen in Groningen heeft de gemeente besloten hiervan af te zien.

Informatie over de plannen voor de Grote Markt en het onlangs gepresenteerde eerste schetsontwerp zijn online te bekijken op jouwgrotemarkt.groningen.nl. Geïnteresseerde burgers kunnen op de website meepraten over de eerste ideeën en schetsen voor de Grote Markt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden