Tientallen onveilige lichtmasten op gemeentelijke sportparken

Foto: Google Maps

Tientallen lichtmasten op de gemeentelijke sportparken zijn onveilig. Uit een steekproef bij 79 lichtmasten op de sportparken blijkt dat bij 55 daarvan de veiligheid in het geding is. Dat meldde de gemeente woensdag

Inmiddels is de gemeente een onderzoek gestart naar alle 464 lichtmasten op de sportparken. In afwachting van dit onderzoek mogen verenigingen en huurders uit voorzorg bij windkracht 6 en bij onweer de sportvelden niet gebruiken.

Afgelopen zomer werd bij een veld Bij sportpark Coendersborg werd afgelopen zomer zichtbaar meer beweging van de lichtmasten geconstateerd. Deze lichtmasten zijn geïnspecteerd en direct vervangen. Daarbij werd duidelijk dat de lichtmasten aan de onderzijde gecorrodeerd waren en dat lasnaden deels gescheurd zijn.

De lichtmasten zijn bij de aanleg van de sportparken veelal geplaatst. De zorgelijke constatering bij Coendersborg was aanleiding om ook de lichtmasten op een groot aantal andere sportparken te inspecteren. Daaruit bleek dat er bij 55 lichtmasten geen veiligheidscertificaat voor een jaar kan worden afgegeven. Hier is het advies om deze lichtmasten te vervangen.

Zodra de situatie op elk sportpark in kaart is gebracht, zal de gemeente de verenigingen informeren of de masten rondom hun sportpark op korte termijn vervangen moeten worden of dat de situatie veilig is. De resultaten van dit onderzoek worden begin oktober verwacht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden