Politiecommissaris Monique Pennings ontvangt Erepenning gemeente Groningen

Monique Pennings en burgemeester Koen Schuiling
Foto: Henk Tammens

Monique Pennings, politiecommissaris van de eenheid Noord-Nederland, kreeg dinsdagavond de Erepenning van de gemeente Groningen uitgereikt van burgemeester Koen Schuiling. Pennings gaat na bijna 45 jaar gediend te hebben bij de politie met pensioen.

De uitreiking vond plaats in besloten kring. Met het toekennen van de Erepenning drukt het gemeentebestuur zijn waardering uit voor de jarenlange inzet van Monique Pennings.

Monique Pennings heeft altijd in het noorden gewerkt. Ze was de laatste 11 jaar districtschef in de stad Groningen. Als lid van het Driehoeksoverleg heeft ze alle burgemeesters in die periode gediend. Het samenspel tussen gemeente, justitie en politie verliep goed en constructief. Ze stond volgens de gemeente voor wat ze beloofde: afspraak is afspraak. Haar medewerkers werkten graag voor haar. Ze weet wat politiemensen aankunnen en wanneer dat niet meer gaat.

De Erepenning van de gemeente Groningen is sinds de invoering in 1998 nu 43 keer uitgereikt. De Erepenning werd toegekend aan Feya Strijk-Braunius (2020), Hans Nijland (2019), Jos Aartsen (2019), Ton Broekhuis (2019), Douwe Draaisma (2018), Stichting KEI (2018), Sibrand Poppema (2018), Peter Weening (2018), Ab Smit (2017), Boer Dijkhuis (2017) en het onderzoeksteam van Ben Feringa (2016).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden