Gemeente wil nieuwe woonvorm aan Hoofdweg Harkstede

Foto: Google Maps

De gemeente, zes zorginstellingen en woningcorporatie Lefier willen in Groningen een nieuwe woonvorm starten in Harksteden. De woonvorm is bedoeld voor een groep mensen voor wie nu nog geen goede woonplek is. Als tijdelijke locatie is gekozen voor de Hoofdweg 143a in Harkstede.

De nieuwe woonvorm bestaat uit tien eenpersoonswoningen, waarvan een voor de beheerder is. De nieuwe bewoners hebben vaak psychiatrische en/ of verslavingsproblemen en zijn dakloos. Een eigen woonruimte in een omgeving met zo weinig mogelijk prikkels kan hen rust en stabiliteit geven die zij nodig hebben om hun leefsituatie te verbeteren. Ze moeten zelf in de woningen willen wonen en zich aanpassen aan de afspraken en voorwaarden die erbij horen.

De beheerder woont en werkt op het terrein. De beheerder let op en begeleidt de bewoners. Ook is de beheerder contactpersoon voor direct omwonenden en ondernemers in de buurt. De beheerder wordt geholpen door een team van medewerkers van zorginstellingen.

De woningen passen niet in het bestemmingsplan. Daarom wordt voor de woningen een omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente. De locatie aan de hoofdweg is onder meer gekozen omdat er minimaal honderd meter afstand is tot de meeste omliggende woningen. Bovendien is de grond van de gemeente. Ook zijn er al aansluitingen voor elektriciteit, water en riool aanwezig en zijn er winkels in de buurt.

De omwonenden en ondernemers in de omgeving zijn en worden via persoonlijke gesprekken op de hoogte gesteld.

Het idee voor deze woonvorm is van zes zorginstellingen: WerkPro, Limor, Leger des Heils, Het Kopland/ZIENN, Terwille en VNN. Woningcorporatie Lefier gaat de woningen plaatsen en verhuren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden