Gemeente Groningen voert in meerdere wijken betaald parkeren in

Archief De Redactie
Foto: Gemeente Groningen

De gemeente Groningen wil in meerdere wijken betaald parkeren invoeren. Op die manier wil het college, ook op verzoek van inwoners van deze wijken, de parkeerdruk omlaag brengen.

Het gaat om de wijken Paddepoel, Selwerd, De Hoogte, Coendersborg, De Wijert-Noord, Corpus den Hoorn en delen van de Hoornse Meer. Ook de ontwikkelzone rondom het Oosterhamrikkanaal, De Suikerzijde (het voormalige Suikerfabriekterrein) en het Stadspark worden meegenomen. Over de Indische Buurt neemt het college een apart besluit.

Het college kiest ervoor om betaald parkeren in één keer in een groter gebied in te voeren om te voorkomen dat de overlast zich verplaatst naar wijken waar parkeren nog wel gratis is. Doordat forenzen zullen parkeren op de gratis P+R terreinen is er meer plek voor de bewoners om hun auto in de eigen straat te parkeren.

Philip Broeksma wethouder Verkeer & Vervoer: “Openbare ruimte is schaars en van ons allemaal en niet alleen bestemd voor de geparkeerde auto. We willen de parkeeroverlast aanpakken en ook de andere functies van de straat meer ruimte geven en samen met de buurtbewoners anders invullen.”

Met het invoeren van betaald parkeren in deze wijken wil het college de openbare ruimte terugwinnen op de geparkeerde auto. Ook wil het college voorkomen dat forenzen hun auto gratis in een woonwijk parkeren. Over de manier waarop de vrijgekomen openbare ruimte wordt ingevuld wil het college graag met de wijken in gesprek.

Het college moet het tarief van een parkeervergunning voor deze derde schil nog vaststellen. Om de begrenzing van de nieuwe wijken zo logisch mogelijk te houden, worden de Tuinwijk, De Linie, Helpman Oost en Selwerd-Zuid in de derde schil ondergebracht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen