Nu ook Regeling Waardevermeerdering voor inwoners Groningen

Foto: Publiek Domein

Inwoners van de gemeente Groningen komen alsnog in aanmerking voor de tijdelijke regeling waardevermeerdering. Het kabinet heeft vrijdag 18 december alsnog met dit plan ingestemd.

De tijdelijke regeling waardevermeerdering waarbij gedupeerden met schade aan hun woning groter dan 1.000 euro, in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van 4.000 euro voor energiebesparende maatregelen stopt per 1 januari 2016.

De regeling wordt nu met terugwerkende kracht opengesteld voor schadegevallen buiten de huidige elf gemeenten waarin de regeling geldt, waaronder de gemeente Groningen.

In aanmerking komen

Om in aanmerking te komen voor deze regeling dient de schade ontstaan te zijn op uiterlijk 31 december 2015 en moet de eigenaar-bewoner een melding van deze schade doen bij het Centrum Veilig Wonen (CVW) op uiterlijk 1 februari 2016.

Zodra de schade erkend is, dient de eigenaar-bewoner binnen een maand een aanvraag in te dienen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

De afspraak is onderdeel van het Meerjarenprogramma (MJP) Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen van de Nationaal Coördinator Groningen.

In het MJP staat de aanpak van schadeherstel en het versterken van woningen in het aardbevingsgebied.

Heeft u al erkende schade van meer dan 1.000 euro, dan dient u uw aanvraag voor de waardevermeerderingsregeling uiterlijk op 31 januari 2016 bij het SNN te hebben ingediend.

Informatie en de voorwaarden zijn te vinden op:
www.nationaalcoordinatorgroningen.nl
www.snn.eu
www.cvw.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen