NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen

Foto: Publiek Domein

De gemeente Groningen staat van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september ruim een week lang in het teken van sport en bewegen, tijdens de zeventiende NOC*NSF Nationale Sportweek.

Groningse sportclubs en vele andere organisaties openen hun deuren en organiseren diverse evenementen om vooral de jeugd te stimuleren om te bewegen. Tijdens de sportweek kunnen belangstellenden gratis en vrijblijvend kennis maken met verschillende sporten.

Events in Groningen

De kick-off vindt vrijdag 18 september plaats op Sportpark Coendersborg. Verder staan de Open Tennisdag op Corpus den Hoorn, de opening van de openbare beweegplek in Ten Boer, de Bslim Survivaldagen, de lancering van Challenge50, een Collegetour Topsport Hanzehogeschool/RUG, een sportinstuif van SKSG, de opening van Sportzaal De Wiardt, Bslim on Tour, de Thaisner Dörpsrun en de Sportieve Opening van het Schooljaar op 25 september op verschillende scholen op het programma. Daarnaast is ook de Beachweek Haren dit jaar onderdeel van de sportweek.

Bij Turnstad Groningen, SJO Coendersborg en het Colosseum zijn gratis proeflessen te volgen. Daarnaast is ook de Sport- en Cultuurhopper weer uit. Kinderen kunnen zich weer aanmelden voor proeflessen en clinics in de periode na de herfstvakantie.

Sportpromotors

Sport050 heeft een team vol bekende sporters en coaches bereid gevonden een rol te spelen als sportpromotor van Groningen. Van Habib Kazemi (taekwondo) tot aan Jorinde van Klinken (atletiek) en van Arjan Taaij (volleybal) tot aan Willemijn Bos (hockey). Ze ondersteunen de sportweek en de sport in Groningen.

De events zijn allemaal volgens de RIVM richtlijnen.

Kijk voor meer informatie en het hele programma: sport050.nl/sportweek

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden