Burgemeester Schuiling roept inwoners op deel te nemen aan leefbaarheidsonderzoek

Burgemeester Koen Schuiling.
Foto: Gemeente Groningen

Ongeveer 200.000 inwoners van 18 jaar en ouder ontvangen in de laatste drie weken van september een brief van burgemeester Koen Schuiling waarin hij vraagt deel te nemen aan het tweejaarlijkse leefbaarheidsonderzoek van de gemeente Groningen.

Vragen over de buurt en de inwoners

De vragen gaan over zowel de kwaliteit van de directe woonomgeving als over persoonlijke omstandigheden van de inwoners, bijvoorbeeld over hun gevoel van veiligheid, gezondheid en sociale welzijn.

In de brief wordt verwezen naar de speciale website buurtvragen.nl, waarop de vragenlijst met behulp van een persoonlijke inlogcode toegankelijk is. De antwoorden worden anoniem verwerkt. De uitkomsten worden alleen op buurtniveau gebruikt.

Basis voor beleid

Het onderzoek levert belangrijke informatie op voor de gemeente Groningen. De uitkomsten van dit onderzoek worden door de gemeente gebruikt bij het maken van beleid en plannen. De gemeente kan hiermee zien hoe het gaat met de leefbaarheid en veiligheid in een buurt en het welzijn van de inwoners. Daarnaast gebruikt de gemeente de gegevens uit het onderzoek als informatiebron voor de Basismonitor en de Wijkkompassen.

Niet digitale inwoners en Engelstalige inwoners

Inwoners die hulp kunnen gebruiken bij het online invullen, kunnen terecht bij de filialen van WIJ-Groningen of de Forum bibliotheek in de buurt. Medewerkers helpen bij opstarten van de vragenlijst op de computer. De vragenlijst is ook in het Engels beschikbaar via buurtvragen.nl.

Gratis sportcheque

Omdat de gemeente het belangrijk vindt dat zo veel mogelijk inwoners aan dit onderzoek meedoen, maken deelnemers kans op één van de 200 sportcheques van Sport050. Met de cheque kunnen zij een keer gratis zwemmen in de gemeentelijke zwembaden of schaatsen in Kardinge.

Dit onderzoek kent inmiddels een traditie van ruim 20 jaar en wordt door het onderzoeksbureau van de gemeente, OIS (Onderzoek, Informatie en Statistiek) uitgevoerd.

Een samenvatting van de resultaten van het leefbaarheidsonderzoek worden in het voorjaar van 2021 gepubliceerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden