Informatiebijeenkomst nieuwbouw OBS De Driebond Engelbert

Foto: Vector-i Architecten

Maandag 14 september organiseert de gemeente Groningen een informatiebijeenkomst over de nieuwbouw van OBS De Driebond Engelbert.

Tijdens de bijeenkomst zijn de plannen over het ontwerp van de nieuwbouw en de omgeving rond de school te zien.

Het college verleende 1 september haar goedkeuring verleend aan het ontwerp van OBS De Driebond in Engelbert. Omdat de bouw van de nieuwe school op deze locatie niet in overstemming is met het geldende bestemmingsplan, maakt de gemeente gebruik van de uitgebreide afwijkingsprocedure van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht. Dit betekent dat een ruimtelijke onderbouwing voor de locatiekeuze noodzakelijk is.

Dorpsschool OBS De Driebond krijgt op het terrein van het Multifunctioneel Centrum (MFC) in Engelbert een nieuw onderkomen. Ouders, inwoners van Engelbert en andere geïnteresseerden maakten kennis in mei tijdens de digitale inloop met de nieuwe plannen. Een groot aantal geïnteresseerden kwamen met ideeën en suggesties, zoals aansluitingen op het bestaande (schelpen-) fietspad en groen op de nieuwe parkeerplaats.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen de plannen op maandag 14 september vanaf 16.30 tot 19.30 uur komen bekijken op de MFC-locatie, Woldjerspoorweg 5A in Engelbert. In verband met corona dienen belangstellenden zich voor een gewenst tijdsblok aan te melden. Aanmelding kan via : gemeente.groningen.nl/aanmelden tot en met vrijdag 11 september.

Op deze website liggen ook vanaf 10 september de plannen zes weken ter inzage met mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen.

De verwachting is dat de bouw van de school vanaf augustus 2021 kan beginnen.

Voor algemene informatie zie ook: gemeente.groningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden