Tien statushouders aan de slag bij Stadsbeheer gemeente Groningen

Foto: Gmeente Groningen

Tien statushouders zijn afgelopen dinsdag gestart met een nieuw traject bij Stadsbeheer van de gemeente Groningen. Het doel is om de statushouders door te laten stromen richting regulier werk.

Het gaat om een ontwikkeltraject van een half jaar, met behoud van uitkering. De deelnemende statushouders zijn geselecteerd door Thuisin050, doorlopen via het instroomportaal van Iederz een voorbereidend traject en doen uiteindelijk werkervaring op bij Stadsbeheer.

Stadsbeheer

Bij Stadsbeheer verrichten de deelnemers al naar gelang hun vaardigheden en belangstelling werkzaamheden bij het magazijn, de technische dienst, de groenvoorziening, het timmerbedrijf, in de afvalverwerking of bij de verkeersploeg.

‘Het college vindt het belangrijk dat meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen participeren. Veel statushouders ervaren, om diverse redenen, deze afstand tot werk. De gemeente wil ook binnen haar eigen organisatie deze doelgroep kansen bieden’, aldus wethouder Werk Carine Bloemhoff.

Doorstromen naar regulier werk

Het traject bouwt in fases op naar een werkweek van 40 uur. Dat is inclusief drie dagdelen inburgering die de statushouders volgen. De deelnemers behalen hun praktijkverklaring op hun werkplek bij Stadsbeheer. Na een half jaar wordt bekeken of de deelnemers kunnen doorstromen naar regulier werk.

Werkprogramma

Het ontwikkeltraject is een onderdeel van het Werkprogramma. Dat is een concrete set aan maatregelen die beoogt onnodige instroom in de bijstand en onnodig langdurig gebruik van de bijstand te voorkomen.

Het Werkprogramma heeft als doel om extra bijstandsgerechtigden te activeren naar duurzame arbeid in de periode 2020-2022.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen