Experiment bus- en autovrije Grote Markt geslaagd; spelen en zitten op Grote Markt slaan aan

Foto: De Redactie

Het experiment van de gemeente Groningen waarbij de Grote Markt een proeftuin was bleek een geslaagd experiment.

Getest werd met alternatieve fiets- en looproutes en er waren verschillende activiteiten tussen 12 en 15 augustus. De Grote Markt was in deze periode bus- en autovrij.

‘Zitten op de Grote Markt zonder dat je een drankje hoeft te bestellen slaat aan. Kinderen hebben aan weinig genoeg om daar te spelen. En niet iedereen is blij met ‘shared space’ voor voetgangers en fietsers op een drukke plek als de Grote Markt’. Dat zijn enkele bevindingen die de gemeente opdeed tijdens de experimenten met een ander gebruik van de Grote Markt.

Daarbij vond een proef plaats met andere fietsroutes, spelen, zitten en groen. Zo waren er grote bloembakken, mini-boompjes, mini-struiken, een groot schaakbord en een grote schep met een zandbak neergezet. Met steigers en een doek verbeeldde de gemeente een gevel op de hoek van de Grote Markt en Kreupelstraat.

In oktober volgt een nieuw experiment, meldt de gemeente. Volgend jaar kiest de gemeenteraad een definitief ontwerp voor de herinrichting die in 2022 moet beginnen.

Voor meer informatie over de plannen voor herinrichting van de Grote Markt: ruimtevoorjou.groningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden