Martini Trade Park krijgt kwalitatieve impuls

Foto: De Redactie

De gemeente Groningen steekt 1,5 miljoen euro in het Martini Trade Park (MTP). De gemeente slaat de handen ineen met Bedrijvenvereniging WEST en MartiniPlaza om het Martini Trade Park (MTP) een kwalitatieve impuls te geven. Bedrijvenvereniging WEST investeert 150.000 euro in de upgrade van MTP.

Het kantorengebied aan de Leonard Springerlaan is volgens de gemeente een van de belangrijkste bedrijvenlocaties in Groningen, waar 3.000 mensen werken in 125 bedrijven en MartiniPlaza.

Het gebied heeft de potentie om zich verder te ontwikkelen tot een kwalitatief hoogwaardige werk- en evenementenlocatie. Daarom hebben betrokken partijen gezamenlijk plannen gemaakt die de komende jaren worden uitgewerkt.

De bedrijven, MartiniPlaza en eigenaren van de panden investeren onder andere in de bestaande panden en de aankleding van het totale gebied door bijvoorbeeld een betere inrichting van de parkeerterreinen en het groen. Hiertoe zijn gebiedsdeals gesloten die leiden tot een totale kwaliteitsverbetering.

De gemeente Groningen richt zich vooral op de aanpak van de openbare ruimte. Zo wordt de Parkweg grondig aangepakt wat er voor zorgt dat het Martini Trade Park beter bereikbaar wordt. Ook wordt het parkeerdek aangepakt, gecombineerd met vergroening van het gebied.

MTP ligt dichtbij bij uitvalswegen, het Stadspark en MartiniPlaza. De regionale bereikbaarheid wordt verder verbeterd door de aanpak van de zuidelijke ringweg en de verbeteringen aan het Hoofdstation.

De investeringen in het gebied zullen ook de werkgelegenheid ten goede komen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden