Aangepaste coronamaatregelen horeca binnenstad

Foto: Archief Gemeente Groningen

Voor de horeca in de binnenstad geldt vanaf vrijdag aangepaste coronamaatregelen. Dat heeft burgemeester Koen Schuiling, voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen donderdag bekendgemaakt.

Het coronavirus is nog steeds onder ons. Op verschillende plekken in Nederland is te zien dat het virus weer oplaait. In Groningen loopt het aantal besmettingen inmiddels ook op.

Om verdere uitbreiding van de besmettingen te voorkomen, zijn nieuwe maatregelen nodig om te zorgen dat de horeca open kan blijven, meldt de gemeente. Dat is in het belang van de bezoekers, de horeca en de samenleving.

Nieuwe maatregelen binnen de Diepenring

Daarom geldt vanaf vrijdag 31 juli dat op vrijdag- en zaterdagnacht de deuren van de kroegen sluiten om 1.30 uur sluiten. Dat betekent dat bezoekers vanaf 1.30 uur niet meer naar binnen kunnen. Iedereen die voor 1.30 uur binnen is mag dan tot sluitingstijd blijven.

De eetgelegenheden, nachtwinkels en loketten voor de verkoop van producten sluiten om 1.30 uur. Ook de terrassen sluiten om 1.30 uur. Vanaf 1.30 mag geen lachgas worden verkocht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden