Speelweide en vijver Noorderplantsoen blijven alcoholvrij

Foto: Archief De Redactie

Het alcoholverbod bij Noorderplantsoenvijver en de Speelweide blijft bestaan. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad is het eens met de plannen van burgemeester Koen Schuiling en vinden het een goede oplossing voor de overlast in het Noorderplantsoen.

Dat bleek woensdagmiddag tijdens het spoeddebat, aangevraagd door de fracties van Student en Stad en 100% Groningen. De fracties kregen alleen steun van twee van de vier raadsleden van de VVD.

“De problemen zijn het grootst bij de vijver en de speelweide’, aldus burgemeester Schuiling. “Het gaat niet over een biertje of een wijntje drinken, maar over flessen en kratten.”

Volgens burgemeester Schuiling (VVD) moet het Noorderplantsoen een park voor iedereen zijn. ‘Maar dat is het niet meer’. ‘Er is sprake van buitensporig alcoholgebruik, er zijn grote hoeveelheden zwerfafval’, er is veel geluidsoverlast en intimiderend gedrag naar bezoekers, aldus Schuiling. ‘Jong en oud moeten genieten van het gras van het Noorderplantsoen en daarom moeten we maatregelen nemen.’

Bij de speelweide en de vijver komen borden te staan waarop bezoekers kunnen lezen dat het gebruik van alcohol niet meer wordt gedoogd. Mensen die toch een drankje nemen worden eerst gewaarschuwd en kunnen eventueel een boete van 95 euro krijgen. Ook neemt de gemeente andere maatregelen. Er komt een aanpak voor rondslingerend zwerfafval en moet het vanaf 23.00 uur stil zijn het plantsoen.

Het nieuwe beleid wordt in september geƫvalueerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden